Mårndæj

Skam

Billedresultat for skam nrk
Jeg har sluttet mig til flokken af fans. Jeg er gået i gang med at se serien “SKAM” på Nrk.no og den snupper mig durk tilbage til Tanja 15 år, 1.G’er på Gladsaxe Gymnasium.
Året var 1995, håret mellemlangt, kjolerne korte, Sade på anlægget, ansigtet lagt i lidt halvsure folder, det var nemmest, når man som mig var så overdrevet genert, at det næsten havde en lyd.
Når jeg ser/oplever en 15-årig i dag tager jeg mig selv i at tænke på, hvorfor jeg dog ikke nød tiden dengang noget mere. Livet var enkelt.
Og så ser jeg lige første afsnit af “SKAM” og husker med det samme, at livet overhovedet ikke var enkelt.
Det var så uoverskueligt kompliceret. Men de problemer man baksede med, battede ikke sådan ovre i det store verdensbillede.
Det behøvede de heller ikke, da verdenen dengang stoppede ved egen næsetip.
I kender det sikkert, man var vild med én fra lad os sige 2.G (Gik selv i 1.G.), det var svært at få hans opmærksomhed, når man nu var lilleput, som det så smukt hed i gymnasieregi.
Han var ret pæn, sød, men også helt uopnåelig. Mange piger var brændt lige lovligt varme på ham, og der var seriøs nedtælling til gym-festerne rundt omkring på pigeværelserne.
Endelig kom dagen, fredagen, hvor årets første gym-fest skulle finde sted, og tror I så ikke at føromtalte 2.G’er møder op til festen med ny frisure. Skarpt og klokkerent klippet som Nick Carter fra Backstreet Boys.
Her røg min chance tænkte jeg. Nu er han simpelthen for smuk til, at jeg nogensinde kan overtale ham til, at det skal være os 2.
Og det kunne man så bruge de efterfølgende 2 uger på at græde snot over. Helt ærligt. Tude over, at ens crush har fået ny frisure.

Hvis man så lige lægger tanker om fremtid, karriere, drømme, lektier, fritidsjob, hobbyer, familie og venner oveni, ja så brænder teen-hjernen sgu næsten sammen. Husk på, den er jo i forvejen under ombygning, og det er et rimelig omfattende projekt.

“SKAM”‘s målgruppe er piger på 16-17 år, men jeg føler mig alligevel ramt at et nostalgi-lyn, når jeg ser den, og bliver mindet om en tid, der var vigtig, kompleks og helt åndsvagt fantastisk.
Jeg er jo selv mor til en ung mand på næsten 15 år, og måske er det ikke helt tosset, at jeg lige bliver opdateret på ungdommen anno 2016.

Anbefalingen er hermed givet videre! Uanset om du er mor/far til teenager eller ej, så har du selv været der engang ikk 😉

Møs Blogmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mårndæj