The Word Is Yes

Børnelæsning

Som barn var jeg lidt af en læsehest. Da jeg nåede 8.klasse havde jeg læst stort set alt, hvad der var værd at læse i kategorien skønlitteratur på skolebiblioteket. Faglitteraturen kunne bib’damen beholde, også tegneserierne. Der er nu gået nogle håndfulde år (læg i øvrigt mærke til, hvor god denne vending er, hvis man har det lidt svært med at sige 20 år), og er sket mangt og meget på bog-fronten for børn siden da.
På de år er der også sket det fantastiske, at vi har skabt 2 dejlinger, der jo også gerne skulle synes om det dér med at læse.
V læser godt og hurtigt, jeg synes dog, at det er en udfordring at finde gode bøger til hans aldersgruppe, som ikke er Harry Potter og noget i den dur. Det er nemlig ikke lige det han koger over..
S elsker Jakob Martin Strids univers, Morgenthalers dyrefabler og Sallies Historier af Aakeson. Det gør jeg i øvrigt også. God dynamik i historierne, et friskt (om man vil) sprog og gak og gøgl. Der er nemlig masser for de voksne i de historier, og det er fedt med flere lag, så det er en fornøjelse for både den, der læser højt, men også barnet.
Nu er det bare sådan, at S jo også selv skal læse, og jeg tænker derfor at høre jer derude, om I er stødt på nogle bøger  a la ovenstående med et lix-tal, der tæller begynderlæser?
Og imens I så sidder og brygger på gode idéer, så modtages idéer til læsning (BØGER) for en 13-årig også med kyshånd.

Kom så – ud med sproget!
Jeg læser selv i øjeblikket Jim Gaffigan “Dad is fat”. Det er sjovt, ærligt og vanvittigt skrevet. Jeg er stor tilhænger af JG, så kan ingenlunde forholde mig objektivt til hans virke som forfatter, da han som stand upper er så eminent, at jeg synes det går igennem hans skrivestil. Tjek ham ud, der ligger i øvrig et par af hans shows på Netflix!

Møs Blogmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Word Is Yes