The Eagles og noget om Rock'n Roll

Om kunstneren Line Højmann & kunst-give away

IMG_0188 (2)

I dagens indlæg vil jeg give ordet til kunstneren Line Højmann. Eller altså nu har jeg jo godt nok taget det, men hun får det lige om lidt.
Mit bekendtskab med Lines smukke illustrationer strækker sig ikke længere tilbage en i sidste uge, men én ting kan jeg love, jeg var SOLGT da jeg så hendes fine streg i leg med neon og skønne motiver.
NU – får Line ordet:

IMG_1338

“Jeg hedder Line Højmann, er uddannet pædagog og arbejder til daglig på en specialskole med børn og unge med diagnoser inden for autismespektret.

Ud over dette kan jeg med sikkerhed i dag konstatere at jeg er autodidakt kunstner…, fordi

 Jeg er dømt til at skabe – hvis jeg ikke maler, skriver jeg, hvis jeg ikke sysler med et hav af ideer til alle mulige og umulige projekter, så tegner jeg. Jeg trives bedst i det skabende rum, hvor tanker og indtryk kan finde deres aftryk på lærred og papir. Mine ideer til motiver opstår når jeg går, står, sidder, ligger – ja hele tiden…….

Jeg har malet, udstillet og solgt mine malerier siden 2003. Jeg bevæger mig både i det abstrakte og figurative felt. En fællesnævner for mine værker, er at de er glade og koloristiske. Mine malerier skal desuden fortælle historier fra den virkelige verden. De enkelte fragmenter, skal invitere beskueren til at digte videre. De figurative værker må godt rumme glæde og alvor på en og samme tid. En anden fællesnævner for mine malerier, er dyrkelsen af mønstre og former. Mønstre, skarpe linier, tern og organiske former mødes og danser deres dans, lag for lag.

De sidste 3 år har jeg tegnet. Et medie der er lettere at gå til, i forhold til maleriets store armbevægelser og malersprøjt. Jeg nyder disse åndehuller, hvor jeg hurtigt kan tage en dosis tegning og jeg anbefaler det stærkt til andre!!

Mine illustrationer er uden jeg anede det, inspireret af zendoodle/zentangle universets mønstreverden.  Zendoodle er en meditativ tegneform, hvor man tegner billeder, med gentagne strukturelle mønstre.

Men mine tegninger er ikke blot abstraktioner og mønstre, motiverne er fantasifulde figurer, mystiske kattelignende væsener og naturen med dens smukke træer, svampe og blade. Det er kvinder med hår vævet  i et miks af historier og tanker.
IMG_0777

 I nogle af tegningerne dukker der statements op som ”believe”, ”Live your dreams” mv.

Jeg har et tæt forhold til ord, og en tegning kan ofte udtrykke noget mere med ord, og omvendt kan det også stjæle beskuerens fortolkning, fordi værket har fået en overskrift på forhånd.

Mine tegninger er for det meste udført med sort tusch i forskellige størrelser. De er kontrastfulde og skarpe. De rummer humor og alvor. Efterhånden sniger der sig lidt farver ind i nogle af mine motiver, gerne neon – det skaber en god kontrast til den neutrale sorte streg. Det er frækt og jeg er vild med det.

I andre tegninger leger jeg med fotografiske baggrunde og collage. Det skaber nogle fine effekter i værket.

Jeg er begyndt at tilbyde virksomheder en kunstcocktail, hvor jeg udstiller malerier og tegninger i samme rum. De taler godt til hinanden.”

Jeg har i samarbejde med Line lavet en Give Away på hendes illustration “Mælkebøttepigen”
For at deltage i denne give away, skal I en tur på bloggens Facebook lige her og skriv en “Ja tak”- kommentar til billedet af mælkebøttepigen 🙂
Jeg trækker en vinder på lørdag kl.20.00!

Læs mere om Line og se hendes kunst på:
www.pieceofpaint.dk
www.facebook.com/pieceofpaint

IMG_0788

Møs Blogmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Eagles og noget om Rock'n Roll