Store fødder - No problem!

Weekend fuld af spa(s)



IMG_1185Kalder kalder – alle med røde bånd bedes venligst komme op af bassinet.
Sådan lød det ingenlunde på noget tidspunkt i de 26 timer jeg spenderede på Vejle fjord hotel og spa i weekenden. Her måtte man blive liggende til man lignede en pakke jumborosiner.
Det var min sådan rigtige spa-opholdsdebut. Og jeg kunne lide det. Måske er jeg endda blevet lidt afhængig allerede?
Jeg var afsted med min skønne veninde, og efter at have knævret hele vejen fra Aarhus, drejede af og kørte ned mod Vejle Fjord klappede vi synkront i, tog lige et øjeblik og havde optur over naturen, som denne lørdag pralede med sol og høj blå himmel.
Skiltningen ned mod hotellet foreskrev bl.a. sanatorium – den betegnelse klinger ikke umiddelbart spa&champagne i mine ører, men vi vendte nu ikke om af den grund.

Da vi havde checket ind og var blevet præsenteret for det kommende døgns program, sprang vi ellevilde ud på terrassen og drak kaffe i sol inden Termerne kaldte (fællesbetegnelse for de forskellige bade nede i spa-området. Jeg forklarer, fordi jeg selv stod og lignede én der var blevet bedt om at skrive tallet pi med 48 decimaler, da receptionisten første gang omtalte Termerne).
Efter kaffen iførte vi os badetøj, badekåber og de selvskrevne badetøfler og begav os ned i kæleren, hvor hele herligheden ventede.

One size fits all.. eller noget

One size fits all.. eller noget

Og her mine damer og herrer kommer Niels Eje ind i billedet

Billedresultat for niels eje

Hr. Eje forestod nemlig soundtracket til vores døgn i Vejle. Det viser sig, at han har komponeret bl.a. værker til “lyd-badet” (!) og da vi gjorde vores entré i loungen flød tonerne i stride strømme ud og straks var vi 44% mere afslappede end da vi ankom.
Vi tog en tur i alle badene, lige på nær saltbadet, som vi simpelthen ikke nåede, fordi vi skulle nå at slappe af i alle de andre…
Det er UMULIGT at stresse rundt i et spa-bad.
“Lyd-badet” var alt det vi havde forestillet os. At ligge og flyde, med ørerne under vand, så man kunne høre klimten og strygere forene boblen fra afløbet, det var i sandhed en fornøjelse.
I det udendørs skov-bad nød vi det milde efterårsvejr, og vi fik smidt os i et par loungestole foran brændeovnen, hvor vi slumrede lidt.
Undervejs nød vi frugt-baren og blev hurtigt enige om, at det var nemmest at køre den ind med kropsaccept, når man nu stod der i badetøj i lidet flatterende belysning.
Godt lige at slutte fred med sin krop, inden man skal op og indtage en fuldstændig fantastisk 5-retters middag med dertilhørende vin-menu.
Jeg fik simpelthen ikke taget billeder af maden, men jeg kan afsløre, at jeg for første gang smagte en gang røget makrel, og den var dyppet, pyntet og lagt på et leje af mere dild end jeg nogensinde har set samlet på et sted.
Og – for første gang i mit liv, smagte dild ikke helt tosset… Åh Vejle altså. Og så har jeg slet ikke fortalt om, hvordan de bare kan smørriste brødet så det driver eller servere en Riesling så englene synger.

Næsten igennem vinmenuen...

Næsten igennem vinmenuen…

Da middagen var indtaget, var damerne trætte efter en lang dag i voksenbadeland. Vi snuppede en kande the med på værelset. nå ja og 2 stk. “brandbiler” -dog uden udrykning.. for old times sake..

Godnat-sættet

Godnat-sættet

Vi faldt i søvn midt i et grineflip og sov som små grise til næste morgen, hvor der ventede sig en morgenbuffet, der selvfølgelig inkluderede BRUNSVIGER. På dette tidspunkt kunne jeg næsten ikke rumme mere godt, men jeg tog fejl, for efter en hurtig tur i lyd-badet stod den på 80 minutters ansigtsbehandling/helkropsmassage. Dog forudgået af påklædning af denne…
Ja, hvad er det? Det er simpelt et par engangsunderdrøn. På tale om lidet flatterende…

2.stk. engangsunderhyl - det var sgu ikke kønt

2.stk. engangsunderhyl – det var sgu ikke kønt

Vi blev scrubbet, masseret, rullet i rav og creme.
Da behandlingen var slut, fik vi futterne på og blev sat i 2 bløde stole, puttet med tæpper (jo sgu, de 2 massører puttede os virkelig i stolene…!) og så fik os et spirulina-shot og en frugtbåd.
IMG_1205
Vi brugte en halv time på at vågne igen. Da vi var bange for at turen op til Aarhus skulle gøre os alt for brødflove, sluttede vi døgnet af med verdens bedste stjerneskud på terrassen.

Da vi startede dytten og kørte nordpå, var vi rørende enige om, at vi var nødt til at gentage en sådan tur på Sanatoriet igen.
I øvrigt fik vi læst lidt om behandlingsmulighederne for de dengang brystsyge, der i tidernes morgen blev behandlet på det oprindelige sanatorium.
Aldrig har jeg læst om så ligetil behandlinger, der holder hvad de lover i betegnelsen 🙂

Uddrag fra historien om Vejle Fjord Sanatorium

Uddrag fra historien om Vejle Fjord Sanatorium

Kære venner, jeg anbefaler på det varmeste Vejle Fjord Spa og Hotel. Ekstrem høj service, rent, pænt, lækkert, hyggeligt, smukt og roligt.

Indlægget er ikke sponsoreret.

Møs Blogmama

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Har du noget på hjerte - så SKRIV!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store fødder - No problem!